צפייה בטלוויזיה מעניקה לכל אחד מאתנו את הדרך המושלמת להעביר זמן פנוי, ליהנות מזמן צפייה בתוכניות אהובות, לבלות זמן זוגי/משפחתי מול הטלוויזיה או סתם כך לנוח לאחר יום מתיש – כשהטלוויזיה מעניקה רעש רקע, ומהווה "רעש רקע" מצוין בזמן שאנחנו הכי זקוקים לו. כדי שתוכלו ליהנות בצורה מושלמת מהטלוויזיה בביתכם, כדאי גם לדעת איך להתקין אותה בצורה יעילה, בטיחותית ומתאימה ביותר.
כיום אפשר לראות העדפה בולטת של אנשים ומשפחות לתלייה של טלוויזיה על הקיר, כך הם חוסכים את הצורך בכוננית או מזנון בסלון עליהם הטלוויזיה תונח, וגם מאפשרים לעצמם למצוא את המיקום הטוב ביותר להתקנתה לצורך צפייה נוחה. לפני שתולים טלוויזיה על קיר חשוב לדעת איך עושים זאת נכון, ומאיזה חומר הקיר עשוי כיוון שתליית טלוויזיה על קיר בלוקים מצריכה תהליך נכון ובטוח.
קיר בלוקים – מה זה אומר?
בבנייה המודרנית היום משתמשים במגוון חומרי בנייה, כאשר שלד המבנה מוקם באמצעות חומרים ייעודיים וחזקים שיעניקו יציבות גבוהה לכל המבנה. במקרה של קירות המבנה, לרוב נהוג לעשות שימוש בחומר הבטון שהוא קל לעיבוד ויישום, מעניק חוזק מבני טוב ועמיד ומאפשר להעמיד מגוון תשתיות ייעודיות עבור המבנה. נוסף לחומר זה, קיימת אפשרות להקים קירות מבנים באמצעות בלוקים – שאלו הם סוג של לבנים קשיחות בצורה מלבנית, והעמדתם אחד על השנייה מאפשרת ליצור קיר חזק ויציב.
תליית טלויזיה על קיר בלוקים – מה צריך לדעת על התהליך?
לפני שמתחילים להתקין את הטלוויזיה על הקיר, יש לוודא מאיזה חומר הקיר עשוי כדי לבצע התקנה נכונה ובטיחותית הן עבור דיירי הבית והן עבור הטלוויזיה עצמה. לרוב קירות בטון יהיו הקירות הנפוצים במבנים המודרניים כיום, ואילו חדרים וחללים שנוספו למבנים קיימים יהיו עשויים מבלוקים ולעיתים גם מלוחות גבס.
אם אינכם בטוחים מאיזה חומר הקיר בביתכם עשוי, כדאי לא להיכנס להרפתקה מיותרת וסיכון של הטלוויזיה ושלכם, ופשוט להיעזר במתקין טלוויזיה מקצועי שיאבחן את סוג הקיר, ויידע כיצד להתקין את הטלוויזיה בצורה איכותית ונכונה. בנוסף, תליית טלוויזיה על קיר, בין אם מדובר על קיר בלוקים או קיר אחר, מוכרחה להיעשות באמצעות מתקן תלייה ייעודי עליו נרחיב בהמשך.
מה ההבדל בין קירות גבס לקירות בלוקים?
חשוב לדעת על איזה קיר מתכננים לתלות את הטלוויזיה, כיוון שלכל קיר שעשוי מחומר שונה יש מאפיינים והתנהגות אחרת, במיוחד כשהמטרה היא לקדוח בקיר ולתלות עליו אלמנט גדול וכבד כמו טלוויזיה. במקרה של קיר בלוקים, מדובר על קיר חזק ועמיד מאוד ולכן תליית הטלוויזיה על קיר כזה תצריך יכולות מתאימות, וכמובן כדי עבודה מתאימים לקדיחה ותלייה של הטלוויזיה.
קירות גבס לעומת זאת הם פחות חזקים ועמידים מקירות בלוקים, ולכן התקנת טלוויזיה על קירות כאלו תתבצע אחרת מבחינת פעולות התקנה וכלי עבודה. בקיר גבס לדוגמא, אין אפשרות להשתמש במקדחה כיוון שקיר הגבס מאוד דק ושברירי וקידוח חזק עלול לפגוע ולשבור אותו. לכן בהתקנת טלוויזיה על קיר גבס משתמשים במקדחה וברגים מתאימים, ואילו בתהליך תליית טלויזיה על קיר בלוקים חייבים להשתמש במקדחה וברגים ייעודיים לבלוקים.
האם כל אחד יכול לתלות טלוויזיה על הקיר?
תליית אלמנט מסוים על הקיר לא חייב להיות עניין מסובך, והוכחה לכך הוא הצורך לתלות תמונה על הקיר שזוהי פעולה שכל אחד יכול לבצע. למרות זאת יש להבדיל בין תליית תמונה לתליית טלוויזיה על הקיר, כיוון שטלוויזיה היא פריט גדול, רחב וגם כבד ולכן מחייבת תהליך התקנה מקצועי, בטיחותי ואחראי בנוסף לברגים חזקים שמתאימים לנשיאת דברים כבדים על הקיר.
לכן תליית טלוויזיה על הקיר גבס יכולה להיעשות באופן עצמאי, זאת בתנאי שמדובר על אדם שהוא הנדימן שיודע לעבוד עם כלי עבודה, מודע למשקל ולמאפיינים שיש לטלוויזיה, וכן יודע לבחור את הברגים הנכונים לתליית הטלוויזיה – שאלו משתנים על פי סוג הקיר עליו מתכננים לתלות אותה.
התקנת טלוויזיה על קיר מבלוקים – איך לעשות את זה נכון?
כדי להצליח להתקין את הטלוויזיה על קיר בלוקים, יש לרכוש את הברגים המתאימים לכך. כיוון שבלוקים הם חזקים ועמידים מאוד, הברגים שיכולים להיות מיושמים עליהם הינם גדולים וחזקים גם הם, ולכן כשאתם מגיעים לרכוש ברגים בחנויות כלי עבודה – הדגישו כי הברגים מיועדים להברגה בקיר בלוקים, וכן הם משמשים לעיגון הטלוויזיה לקיר.
איזה מתקן תלייה כדאי לבחור?
נוסף לברגים המתאימים, יש לבחור את מתקן התלייה המתאים להתקנת הטלוויזיה על הקיר. יש מתקן צמוד לקיר שמעגן את הטלוויזיה ללא יכולת תזוזה, ויש מתקן עם זרוע שמאפשר להזיז את המסך ולכוון אותה על פי הצורך. הבחירה תעשה על פי העדפה אישית שלכם, כיוון ששני סוגי המתקנים הללו יכולים להחזיק את הטלוויזיה על קיר בלוקים.
מה החשיבות של גובה הטלוויזיה בתהליך ההתקנה?
יש לקחת בחשבון בתליית הטלוויזיה על הקיר את גובה ההתקנה הרצויה, כיון שכך אפשר להבטיח חוויית צפייה נוחה ונעימה יותר, ללא צורך במאמץ של הגב/עורף/צוואר/עיניים במהלך הצפייה בטלוויזיה. בסלון הגובה המומלץ הוא בין 80-90 ס"מ מהרצפה, ואילו בחדר השינה הגובה האידיאלי הוא בין 120-140 ס"מ מהרצפה.